Mahkeme kalemi nedir?

Mahkeme kalemi nedir?

Mahkeme kalemi Adliye mahkemelerinin yazışma işlerini yapan, kararları ve müzekkereleri yazan, ara karar ve kararın yerine getirilmesini takip eden ofis birimleridir.

Mahkeme kalemi ne demek?

Mahkeme kalemi adından da anlaşılacağı üzere mahkemelerin kalem işlerini, yani yazışma ve yazı işlerini yürüten birimleridir.

Mahkeme kalemleri nedir? Mahkeme kalemi ne iş yapar?

Mahkeme kayıt kalemleri :Asliye Ceza Mahkemesi kalemi, Sulh Ceza Hakimliği kalemi, Sulh Hukuk Mahkemesi kalemi, Asliye Hukuk Mahkemesi kalemi, Aile Mahkemesi kalemi, İcra Ceza Mahkemesi kalemi, İcra Hukuk Mahkemesi kalemi, Tüketici Mahkemesi kalemi gibi kalemlerden oluşur. Bu kalemlerin her birinde mahkemesine göre hakim ve yeterli zabıt katibi ile diğer personel bulunur.

Mahkeme kalemi saat kaçta açılıyor:

Mahkeme kalemleri bulunulan şehrin ulaşım imkanları ile belirlenen normal memur mesai saatlerinde açılır. İstanbul gibi ulaşım sorunu olan bazı şehirlerdeki alternatif uygulamalar hariç sabah 08:00 ile akşam 17: saatleri arasında çalışırlar.

Mahkeme kaleminde kimler bulunur?

Mahkeme kalemi kimlerden oluşur sorusunun cevabı yukarıda saydığımız her kalem için aynıdır. Mahkemelerde 1 hakim, yeteri kadar (iş durumuna göre) zabıt katibi ve mübaşir ile yazı işleri müdürü bulunur. Ayrıca Mahkemelerde kimlerin çalıştığını BURAYI tıklayarak makalemizden okuyabilirsiniz.

Mahkeme kalemi nasıl aranır?

Mahkeme kalemleri adliye santrallerine bağlanılarak aranabilir. Adliye santrali arandığında ilgili kalemi bağlatmak istediğinizi söylemeniz yeterlidir. mahkeme kalemi nerede öğrenmek için adliye girişlerindeki danışmalardan yardım alabilirsiniz.

Mahkeme kalemi nereye şikayet edilir?

Mahkeme kalemlerinin amiri hakimleridir. Mahkeme kaleminin işleyişi ile ilgili bir sorunla karşılaştığınızda ilgili kalemin hakimine giderek görüşmeniz konuyu en kısa yoldan halletmeniz için kolay yol olacaktır.

Mahkeme kalemi ne iş yapar?

Mahkeme kalemi nasıl olunur sorusunun cevabı zabıt katipliği sınavladır. Ayrıca mahkeme kaleminin ne iş yaptığını yukarıda ayrıntılı olarak açıkladık. Başka sorunuz olması durumunda yorum bölümüne yazınız.

Mahkeme kalemi maaşları:

Mahkeme kaleminde bulunan Zabıt Katibi’nin (2023 yılı birinci dönem maaşlarını baz alırsak) 11000 TL, Mübaşir 10000 TL, Yazı işleri Müdürü 19000 TL civarıdır.

mahkeme kalemi telefon numarası : Adliye Telefon numaralarına BURAYI tıklayarak ulaşabilirsiniz.

Daha fazlası için sitemizi inceleyebilir, sorularınız varsa forum bölümümüze ilgili herhangi bir bölüme sorabilirsiniz.

2 thoughts on “Mahkeme kalemi nedir?

  • Ekim 17, 2022 tarihinde, saat 10:31 pm
    Permalink

    Tarafı olduğum İcra Hukuk Mahkemesi kanalı ile TBMM ye gönderilmek üzere Uyap Vatandaş Portaldan dilekçe yolladım. Fakat dilekçemin çıkışı yapılmamış. Konu hakkında gerekli Savcılık şikayeti tarafımdan yapıldı.
    Sorum şu :
    1- Mahkeme yazı işleri veya kalemi, başka kurumlara yazılan dilekçelerin çıkışını yapmak zorunda değil mi ?
    2- Gönderilmediği zaman dilekçe hakkımın kullanılması engellenmiş olmuyor mu ?

    Yanıtla
    • Ekim 20, 2022 tarihinde, saat 7:54 pm
      Permalink

      icra hukuk mahkemesi kanalı ile tbmm ye nasıl bir dilekçe gönderdiniz anlamadım. Tabiki mahkemelere başka yer mahkemesine gönderilmek üzere verilen dilekçeler ilgili mercilere iletilir. Sizin başvurunuzun doğru birime yapılıp yapılmadığı konusunda bilgi sahibi olmadan açıklama yapmak yanlış olur.

      Yanıtla

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir